Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa pirinčem iz rerne bez zaprške

Pileći bataci sa pirinčem iz rerne bez zaprške

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileći bataci sa pirinčem iz rerne bez zaprške
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Svako ima omiljeni recept za piletinu sa pirinčem, možda je ovo vaš"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 1 veza, svež
  • so
  • biber - mleven
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake stavljamo u šerpu sa posoljenom vodom da se malo kuvaju, ali ne potpuno.

Pirinač operemo i stavljamo u pleh za pečenje. U njega dodajemo sitno iseckan luk, šargarepu i svež peršun.

Dodajemo so, biber po ukusu i ulje. Odozgo na pirinač poređamo poluskuvane pileće batake.

U pleh sipamo oko četiri šolje bujona u kojem smo kuvali batake.

Jelo stavljamo da se peče u rerni dok ne bude gotov pirinač i bataci.

Ako je potrebno dodajemo malo od bujona za vreme kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: