Krilca sa terijaki sosom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Krilca sa terijaki sosom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prikupljajte tračeve, ova sočna pileća krilca se neće pojesti sama"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1, 35 kg
  • morska so - 2 kašičice, krupna
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • semenke od celera - 1/2 kašičice, mlevene
  • za sladak čili sos
  • slatko - ljuti sos - 60 ml, gotov
  • maslac - 60 g, istopljen
  • sos vorčester - 1 kašika
  • sok do limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve začine sa solju u dobro promešajte. Dobro uvaljajte krilca u aromatičnu smesu.

Stavite ih da se ispeku na umerenoj vatri direktno ili pokrivena poklopcem, ako vatra nije direktna. Obično pečenje oduzima između 30-60 minuta, ali to zavisi od jačine vatre, osim toga krilca treba da okrećete na svakih 10 minuta.

Gotova krilca poređajte u odgovarajuću posudu i prelijte slatkim čili sosom. Dobro rastresite da se on ravnomerno rasporedi po krilicma.

Dobro je da servirate krilca sa terijaki sosom dok su topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: