Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjska plećka sa terijaki sosom

Pečena svinjska plećka sa terijaki sosom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pečena svinjska plećka sa terijaki sosom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
320 min.
Ukupno
340 min.
"Prijatno uz ovu pečenu svinjsku plećku sa terijaki sosom!"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - oko 3 kg
  • univerzalni začin - kentaki miks paprika
  • aleva paprika - dimljena
  • so
  • karanfilić
  • terijaki sos
  • maslac
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku (celo parče - 2-3 kg sa kožom) otvarate i začinjavat meso miksom kentaki paprika, dimljenom alevom paprikom, solju.

Uvijate rolat i odozgo sečete kožu na rombove, a u razreze stavljate karanfilić.

Peče se pet sati na 120 stepeni sa ventilatorom, a pre toga se stegne kao bombona streč folijom.

Izvadi se, sklanja se folija i glazira se terijaki sosom, sa malo maslaca i maslinovog ulja.

Dopečemo svinjetinu 15-20 minuta na 190 stepeni sa ventilatorom!

Prijatno uz pečenu svinjsku plećku sa terijaki sosom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: