Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Meze»Svinjske uši sa balsamiko sirćetom i senfom

Svinjske uši sa balsamiko sirćetom i senfom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Svinjske uši sa balsamiko sirćetom i senfom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
08/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"E nema drugo ovakvo meze, koje tako dobro ide uz pivo"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 2 komada
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber - po ukusu
  • za sos
  • balsamiko sirće - 1/2 šolje
  • dižonski snef - 1/4 šolje
  • limun - 3 - 4 kriške
  • čili - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kad dobro očistimo uši, stavljamo ih u posudu sa vodom i kuvamo dok ne budu gotove.

Kad ih izvadimo iz vode, ostavljamo na nekoliko minuta da se ohlade. Posipamo solju i biberom.

Uključujemo gril i pečemo sa obe strane. Kad budu gotove, isečemo ih na duge trake.

U malu šerpu sipamo balsamiko i kuvamo ga 1-2 minuta da se redukuje tečnost.

Dodajemo senf i dobro promešamo dok se potpuno ne rastvori.

Gotove, isečene trake ušiju stavljamo na tanjir i prelivamo sosom. Stavljamo i kriške limuna, takođe i čili.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: