Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Tikvice sa belim lukom i balsamiko sirćetom

Tikvice sa belim lukom i balsamiko sirćetom

Tikvice sa belim lukom i balsamiko sirćetom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Tikvice kakve do sada niste probali - neodoljivog ukusa i arome!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • brašno - za valjanje
  • so
  • biber
  • balsamiko sirće
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvicu na krugove i posipamo biberom i solju. Svaki krug se uvalja u brašno, pri čemu se višak otrese.

Prže se u zagrejanom ulju i ostavljaju se na kuhinjskom ubrusu da se ocede od suvišne masnoće. Poređaju se u tanjir za salatu, gde se blago preklapaju.

Čenovi belog luka se oljušte i iseku na krupno. Rapoređuju se preko tikvica. Posipamo balsamiko sirćetom i serviramo. Lagano, ukusno i korisno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: