Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa balsamiko sirćetom i maslinama

Svinjske šnicle sa balsamiko sirćetom i maslinama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjske šnicle sa balsamiko sirćetom i maslinama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Samo 2 sastojka će iz korena promeniti šnicle kakve ste navikli da spremate. Pogledajte tajnu"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • balsamiko sirće - 4 kašike
  • senf - 1 kašika, dižonski
  • beli luk - 2 čena, isečena na sitno
  • svinjske šnicle - 4 komada (file)
  • masline - 10 - 15 komada, bez koštice i isečene na pola
  • bosiljak - isečen (po želji)
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Maslinovo ulje se pomeša sa sirćetom, senfom i belim lukom. Meso se namaže sa obe strane marinadom, začini se solju i biberom. Stavlja se u tanjir i preliva se ostatkom balsamiko smese. Marinira se tokom 30 minuta.

Tiganj, u kome će se peći meso, se zagreva na visoku temperaturu. Meso se vadi iz marinade i očisti od parčića belog luka. Peče se u tiganju oko 3 minuta sa svake strane ili u zavisnosti od debljine šnicli.

Meso se izvadi iz tiganja i ostavi da odstoji nekoliko minuta. U vreli tiganj se izlije marinada u kojoj su bile šnicle. Dodaju se masline isečene na pola.

Sos se kuva oko 3 minuta i dodaje se bosiljak. Gotovim sosom se posipaju šnicle i serviraju se sa pastom ili garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: