Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Šnicle sa pivom i tri vrste garnirunga

Šnicle sa pivom i tri vrste garnirunga

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Šnicle sa pivom i tri vrste garnirunga2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Šta god sebi govorili, garnirung je važan, a ova šnicla ih ima čak tri"

Potrebni sastojci

  • Za šnicle
  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 4 komada
  • pivo - 250 g
  • brašno - 100 g
  • jaja - 2 - 4 komada
  • biber
  • čubar
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • masnoća - za prženje
  • za garnirung
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • krastavac - 2 - 3 komada
  • krompir - 500 g
  • svež kupus - 1/2 komada
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • balsamiko sirće
  • himalajska so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo krompir i kuvamo dok ne bude gotov, pri čemu 4 komada ostavljamo za mleveno meso a ostatak za garnirung.

Nakon što su gotovi narendamo ih i stavljamo u posudu dodajući im mleveno meso. Dobro promešamo.

Mladi luk sečemo na sitno i dodajemo ga u mleveno meso i sve ostale sastojke. Sve zamesimo dobro, oblikujući šnicle rukom.

Pržimo u tiganju sa zagrejanom masnoćom.

Za garnirung:

Nakon što smo skuvali krompir isečemo ga na sitno, posipamo mladim lukom isečenim na sitno i začinjavamo.

Na isti način sečemo paradajz, krastavac, kupus sa šergarepom. U tanjir stavljamo po jednu šniclu i dodajemo po deo od tri vrste garnirunga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: