Način pripreme
U posudi pomešamo tri vrste brašna. Zatim dodajemo sve ostale sastojke, s tim što se kačkavalj renda na krupno rende, bez vode i semenki.
Umesimo testo koje se mrvi, ali to nije problem. Dodajemo po malo vode dok se u potpunosti ne slepi.
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
Uključite rernu na 180 stepeni.
Od dobijenog testa oblikujte loptice i poređajte ih u tepsiju. Dobija se 28 mini pogačica od tri vrste brašna. Pospite semenkama po izboru. Pecite 10-15 minuta.
Kada su mini pogačice gotove, prebacite ih na poslužavnik, naprskajte ih vodom i ostavite da se dinstaju. U celoj smesu za hlepčiće ima 237 g proteina, 1 jedno ima 133 kalorije, 11 g ugljenih hidrata, 11 g proteina i 4 g masti. Neka vam je slatko!
Takođe, pročitajte o koristima lanenog brašna.