Način pripreme
Umutite žumanca sa šećerom. U šerpu sipajte mleko, pavlaku i kakao. Stavite ih na ringlu da se zagreju. Dodajte vruću smesu u jaja u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Vratite nazad na ringlu i kuvajte oko 5 minuta, dok ne počne da se zgušnjava.
Žumanca i šećer se umute dok se ne dobije svetao krem. Sklonite s ringle u dodajte čokoladu. Dobro promešajte dok se ne istopi. Pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi. Nakon toga stavite u ffrižider na nekoliko sati dok se potpuno ne ohladi. Izvadite smesu i sipajte je u kutiju od sladoleda ili drugu odgovarajuću.
Stavite je u zamrzivač na tri sata, pri čemu na svakih 30-40 minuta vadite i mešate. Na kraju dodajte namrvljen keks i blago promešajte. Stavite sladoled u zamrzivač na 5-6 sati. Pre konzumacije ga izvadite desetak minuta ranije da se otpusti.