Način pripreme
U šerpu uliti mleko, dodati vanilin šećer i staviti na vatru. Kad provri skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da odstoji 5 minuta. Za to vreme mikserom umutiti žumanca i šećer, pa u njih dodati mleko. Sve vratiti u šerpu, dodati gotovu čokoladnu glazuru i izmešati.
Staviti šerpu na vatru, kuvati neprekidno mešajući. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi, povremeno promešati. Kada se smesa ohladi uliti je u plastičnu posudu, zatvoriti poklopcem i odložiti u zamrzivač.
Posudu sa sladoledmo vaditi iz zamrzivača na svakih 20 minuta, promešati i vratiti je u zamrzivač-tako raditi 3 puta. Ostaviti da se dobro stegne. Kašikom za sladoled vaditi kugle, preliti ih gotovom čokoladnom glazurom i poslužiti.
Savet: Za dekoraciju, umesto čokoladne glazure, možete koristiti toping od čokolade. Gotovu čojoladnu glazuru koja se koristi za pripremu sladoleda, možete zameniti sa 100 g čokolade za kuvanje - svakako dobijate veoma ukusan sladoled.
Prijatno!