Način pripreme
Ovo je veoma lak sladoled koji će vas iznenaditi svojim prijatnim ukusom!
Isečemo ananas na sitne kocke i zamrznemo ga. Kokosov orah otvaramo i izvadimo beli, mesnati deo. Možemo oljuštiti koru, ako nas nerivra, ali i sa njom je ukusno.
Stavljamo sve zajedno u blender (ako nemate blender, koristite multipraktik, može i on), ako ananas nije mnogo sladak, zasladimo ga medom, šećerom ili drugom vrstom zaslađivača - ja nisam koristila ništa.
Sameljemo dok ne dobijemo homogenu smesu. Možemo jesti odmah, ili da stavimo u zamrzivač i za sledeći dan!
Napomena: Otvaranje kokosa nije toliko komplikovano, kao što svi misle. Prvo sam probila jednu od tri rupe i odvojila kokosovu vodu (dete ju je popilo za sekund).
Posle uz pomoć tupog dela noža sam bnapravila krug oko kokosa i za minut se rascepio i otvorio. Nadam se da vam je moj savet bio koristan.