Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Melba»Voćna melba na hrskavom biskvitu

Voćna melba na hrskavom biskvitu

ZoriZori
Guru
7292375k214
Voćna melba na hrskavom biskvitu
Fotografije: Zori
1 / 3
18/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"O, sigurni smo da ne postoji osoba koja će ostati ravnodušna pri pogledu na ovo iskušenje"

Potrebni sastojci

  • sladoled od pavlake - 250 g sa ukusom vanile
  • sladoled - 150 g od jagode
  • maline - 1/4 šolje
  • jagode - 50 g
  • borovnice - 1/4 šolje
  • kivi - 2 komada
  • biskviti - 1 komad, veliki (prečnik 20 cm)
  • kokosove strugotine - 1 kašika
  • šlag - sprej
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu melbu biće vam potreban veliki hrskavi biskvit prečnika oko 20 centimetara.

Ovi biskviti se prodaju posebno za melbe i sladoledne deserte, ja ih lično nabavljam iz Italije.

Ako nemate odgovarajuće, koristite četiri manja, pravougaone koje možete da poređate usko jedan pored drugog na tanjir.

Na biskvit (ili manje keksiće naslagane usko jedan do drugog) stavite deo malina, kivi oljušten i isečen na kolutove, dve kuglice sladoleda od jagoda, preko njih tri kuglice sladoleda od vanile, napravite „vrh“ na melbi sa šlagom iz spreja i ukrasite celim jagodama i borovnicama.

Na kraju pospite kokosovim strugotinama i odmah poslužite.

Pošto je melba velika, u redu je da je podelite (dobra je za dvoje).

Voćna melba na hrskavom biskvitu je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: