Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla čokolada»Domaća topla čokolada sa cimetom

Domaća topla čokolada sa cimetom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Domaća topla čokolada sa cimetom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Za zagrevanje, za dobro jutro ili jednostavno za raspoloženje - napravite sebi domaću topla čokoladu sa cimetom"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 400 ml
  • čokolada - 150 g, crna
  • cimet - 1/2 kašičice
  • za garniranje
  • pavlaka
  • kakao - 1 kašika
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi pomešajte mleko i pavlaku. Nakon što provru, dodajte čokoladu i ostavite da se istopi. Mešjte neprestano dok se ne dobije glatka konzistencija.

Dodajte cimet, promešajte i sklonite sa ringle.

Sipajte vruću čokoladu u odgovarajuće čaše i garnirajte sa umućenom pavlakom.

Pospite kakaom ili cimetom i servirajte odmah. A ako uz njega servirate i domaći keks sa čokoladom, tada će zadovoljstvo biti potpuno.

Takođe sjajno ispada ako imate maršmelou bombone i stavite nekoliko u čokoladu da se istope.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: