Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla čokolada»Topla čokolada sa amaretom

Topla čokolada sa amaretom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Topla čokolada sa amaretom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Topla slast koju želite da podelite sa dragom osobom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • crna čokolada - 250 g
  • šećer - 100 g
  • skrob - 30 g, prirodan
  • amareto - 30 - 40 ml, liker
  • šlag - za ukras
  • čokoladne mrvice - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastopite čokoladu na pari. Dobro je da bude izlomljena na jednake komade, da se ravnomerno rastopi.

2. Odvojite jednu čašu od mleka, a preostalo stavite na vatru zajedno sa šećerom. Kad se rastopi smanjite vatru i dodajte čokoladu, mešajte dok se ne dobije homogena semesa.

3. U odvojenoj čaši mleka rastvorite skrob tako da nema grudvica. Sipajte ga lagano u čokoladnu s, esu.

4. Sipajte amareto liker i mešajte dok se ne dobije gusta čokoladna tečnost (oko 5 minuta).

5. Servirajte u čašama sa malo šlaga i podelite prijateljima za toplo raspoloženje i mnogo energije tokom hladnim dana.

Po želji možete izrendati još crne čokolade za raskoš u svakoj čaši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: