Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla čokolada»Topla čokolada sa pavlakom i cimetom

Topla čokolada sa pavlakom i cimetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k91817k
Topla čokolada sa pavlakom i cimetom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Topla čokolada sa kremom i cimetom - savršen napitak za zagrevanje hladnih zimskih dana."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • pavlaka - 200 g tečna, slatka
  • šlag - za ukras
  • kakao - 60 g prirodni, u prahu
  • med - 50 g ili po ukusu
  • cimet - 1 štapić
  • cimet - 2 prstohvata, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti kakao sa svežim mlekom i pavlakom.

Stavite na srednju vatru i dodajte štapić cimeta (ako je dugačak štapić, dodajte samo polovinu).

Kuvajte 5-6 minuta, pazeći da ne proključa. Povremeno mešajte.

Sklonite sa vatre, ostavite nekoliko minuta, a zatim dodajte med. Mešati da se istopi.

Topli napitak podelite u šolje. Toplu čokoladu ukrasite šlagom i pospite cimetom u prahu.

Topla čokolada sa kremom i cimetom - savršen napitak za zagrevanje hladnih zimskih dana.

Obavezno probajte ove zagrevajuće zimske napitke i saznajte koji su najkorisniji napici, koje možemo da konzumiramo bez griže savesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: