Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa glazurom

Mafini sa glazurom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Mafini sa glazurom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Da biste jedan mafin nazvali pravom Hranom za dušu, oni obavezno treba da budu sa glazurom"

Potrebni sastojci

  • za mafine
  • brašno - 200 g
  • šećer - 100 g
  • pistaći - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • za glazuru
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • čokolada - 50 g
  • limeta - 1 komad
  • za dekoraciju
  • kakao
  • menta
* merne jedinice

Način pripreme

Za bazu:

U odgovarajućoj posudi pomešamo brašno, šećer i izmrvljene orašaste plodove.

Posebno pomešamo kiselo mleko i sodu i sačekamo 2-3 minuta da se aktivira. Dodajemo unutra ulje i jaja. Mutimo smesu.

Postepeno sjedinjujemo suve i tečne sastojke. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Napunimo kalupe za mafine smesom 2/3 od obima.

Za glazuru:

Pomešamo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i rendanom crnom čokoladom. Sitno isečemo koru limete i dodajemo u glazuru.

Sipajte smesu u špric i dekorišite gotove mafine.

Na kraju posipamo kakao, ukrašavamo korom od limete i listićima sveže mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: