Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa čokoladnom glazurom

Mafini sa čokoladnom glazurom

Silvia NikolovaSilvia Nikolova
Početnik
8347
Mafini sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Silvia Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ako ste na dijeti... mnogo nam vas je žao, jer ćemo pojesti i vaša mafine"

Potrebni sastojci

  • Za mafine
  • kakao - 17 g
  • voda - 30 ml, vruća
  • brašno - 90 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • maslac - 60 g, meki
  • šećer - 90 g
  • jaje - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • kisela pavlaka - 40 g
  • Za krem
  • crna čokolada - 100 g
  • krem sir - 90 g
  • maslac - 60 g, meki
  • šećer u prahu - 100 g
  • kakao - 25 g
  • kisela pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mafini:

Vruća voda se pomeša sa kakaom i promeša se i ostavlja da se ohladi. Maslac i šećer se umute, dok se ne dobije kremasta smesa.

Brašno, prašak za pecivo i so se pomešaju. Dodaje se jaje, jedno i muti se. Dodaje se vanila. U maslac smesu se dodaje kakao smesa i muti se dobro.

Dodaje se kisela pavlaka i brašno. Smesa se raspoređuje u papirne korpice.

Mafini se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Ohlade se potpuno.

Krem:

Čokolada se otopi i ohladi se. Maslac i krem sir se umute. U njih se dodaje šećer u prahu i kakao i meša se dobro.

Nakon toga se dodaju čokolada i kisela pavlaka i mute se dok se ne dobije vazdušast krem.

Kolačići se dekorišu kremom.

Mafini sa čokoladnom glazurom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Baš su lepi.
07.05.2021 01:15