Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Kolač sa glazurom i kruškama

Kolač sa glazurom i kruškama

Kolač sa glazurom i kruškama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Vili nas ponovo mami još jednim magičnim kolečem! Žurimo da podelimo recept sa vama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 200 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • brašno od spelte - 180 g
  • brašno od rogača - 3 - 4 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • slatko od trešanja - 10 komada, samo voće
  • glazura
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • čokolada - 80 g
  • kruška - 1 komad, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko sa aktiviranim praškom za pecivo, cimet, ulje.

Na kraju sipajte brašno od spelte i brašno od rogača.

Promešajte i sipajte na papir za pečenje u pleh dimenzija 20 x 30 cm.

Trešnje iz slatka rasporedite po vrhu kolača.

Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok štapić kojim probate ne bude suv.

Izvadite kolač i kada se ohladi isecite ga na kvadrate.

Zagrejte pavlaku, dodajte komadiće čokolade, treba da se otopi i da dobijete glatku glazuru.

Sve komade kolača od spelte prelijte kašikom i ostavite da se glazura stegne.

Poslužite sa parčetom sočne kruške ili drugog voća.

Prijatno uz ovaj neodoljivi kolač sa glazurom i kruškama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: