Slani mafini sa jajima i slaninom

04/03/2019
"Znate šta kažu za mafine - slani su najukusniji kad su hladni "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, L veličina
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 200 g
  • šunka - 150 g
  • kiseli krastavčići - 1 šolja, sitno iseckani
  • brašđno - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 ravna kašičica
  • so - nekoliko prstohvata
  • začini po izboru
  • maslac - za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje, dodajemo redom ulje, kiselo mleko sa pomešanom sodom i iseckanu šunku i kisele krastavčiće.

Postepeno dodajemo brašno u smesu dok ga ne upije. Na kraju dodajemo nekoliko prstohvata soli i začine po izboru (origano, bosiljak, čubar, ljutu alevu papriku, biber) - ja sam dodala mleveni biber, suvi čubar i krupnije izgnječenu suvu crvenu papriku da bi bilo malo pikantno.

Gnezda kalupa za mafine namažemo sa malo mekanog maslaca, posipamo sa malo brašna i protresemo lepo da se brašno ravnomerno rasporedi po kalupu. Nakon toga okrećemo kalup i prospemo višak brašna.

Punimo gnezda kalupa za mafine 3/4 od visine i pečemo oko 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rereni na 180 stepeni - proverimo drvenim štapićem, treda da izađe suv.

Savet: Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar