Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa jajima i slaninom

Slani mafini sa jajima i slaninom

ZoriZori
Guru
8932865k
Slani mafini sa jajima i slaninom
Fotografije: Zori
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
9
"Znate šta kažu za mafine - slani su najukusniji kad su hladni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, L veličina
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 200 g
  • šunka - 150 g
  • kiseli krastavčići - 1 šolja, sitno iseckani
  • brašđno - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 ravna kašičica
  • so - nekoliko prstohvata
  • začini po izboru
  • maslac - za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje, dodajemo redom ulje, kiselo mleko sa pomešanom sodom i iseckanu šunku i kisele krastavčiće.

Postepeno dodajemo brašno u smesu dok ga ne upije. Na kraju dodajemo nekoliko prstohvata soli i začine po izboru (origano, bosiljak, čubar, ljutu alevu papriku, biber) - ja sam dodala mleveni biber, suvi čubar i krupnije izgnječenu suvu crvenu papriku da bi bilo malo pikantno.

Gnezda kalupa za mafine namažemo sa malo mekanog maslaca, posipamo sa malo brašna i protresemo lepo da se brašno ravnomerno rasporedi po kalupu. Nakon toga okrećemo kalup i prospemo višak brašna.

Punimo gnezda kalupa za mafine 3/4 od visine i pečemo oko 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rereni na 180 stepeni - proverimo drvenim štapićem, treda da izađe suv.

Savet: Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: