Način pripreme
Umutimo jaje, dodajemo redom ulje, kiselo mleko sa pomešanom sodom i iseckanu šunku i kisele krastavčiće.
Postepeno dodajemo brašno u smesu dok ga ne upije. Na kraju dodajemo nekoliko prstohvata soli i začine po izboru (origano, bosiljak, čubar, ljutu alevu papriku, biber) - ja sam dodala mleveni biber, suvi čubar i krupnije izgnječenu suvu crvenu papriku da bi bilo malo pikantno.
Gnezda kalupa za mafine namažemo sa malo mekanog maslaca, posipamo sa malo brašna i protresemo lepo da se brašno ravnomerno rasporedi po kalupu. Nakon toga okrećemo kalup i prospemo višak brašna.
Punimo gnezda kalupa za mafine 3/4 od visine i pečemo oko 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rereni na 180 stepeni - proverimo drvenim štapićem, treda da izađe suv.
Savet: Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Prijatno!