Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Sos od paradajza sa povrćem i ćuftama

Sos od paradajza sa povrćem i ćuftama

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Sos od paradajza sa povrćem i ćuftama
Fotografije: Maria Gulekova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Rekli su nam da smanjimo meso, zato ćemo umesto ćuftica sa paradajz sosom, jesti paradajz sos sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 400 - 500 ml
  • voda - 400 - 500 ml
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • peršun
  • majčina dušica
  • đumbir
  • celer - suv
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo sok od paradajza i vodu da provri. Kad se to desi dodajemo prethodno isečen krupniji luk, šargarepu, papriku i tikvice.

U sve to dodajemo i beli luk, isečen na kriške. Ostavljamo sve da vri na tihoj vatri dok povrće ne omekša (ako je potrebno dodajemo još vode).

Kad se to desi, dodajemo prethodno oblikovane ćufte i šećer.

Ostavljamo na vatri još 15-20 minuta.

Pre nego što bude gotovo skidamo sa vatre, dodajemo začine i dobro promešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: