Mamine ćufte

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5701302k117
Mamine ćufte
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 8
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Drage majke, ako ipak jednog dana vaš sin ode od kuće i i osnuje svoju porodicu, dajte snaji recept za Mamine ćufte"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.3 kg, vrat
  • luk - 2 glavice, crni
  • mladi luk - 3 struka
  • peršun - 1 veza
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 30 ml
  • jaja - 2 komada
  • čubar - po želji
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade i krupno ga sameljite pomoću mašinice za mlevenje, a ako nemate mašinicu, zamolite u mesari da vam samelju.

Stavite u tepsiju mleveno meso, dodajte jaja, istno iseckan luk i sveži luk, obilno posipajte začinima i stavite sodu.

Umočite kriške hleba u mleko, ostavite ih malo tako, da upiju i ocedite, zgnječite i dodajte ih mlevenom mesu. Peršun sitno iseckajte i dodajte ga.

Počnite da mesite mleveno meso i tako 15 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine.

Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Izvadite mleveno meso i mokrim rukama uzimajte malo po malo i pravite ćuftice.

Blago ih spljeskajte sa obe strane i uvaljajte u brašno. Istresite suvišno brašno pržite ćufte u zagrejanom tiganju sa uljem, sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: