Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Tikvice iz rerne»Tikvice sa mlevenim mesom u rerni

Tikvice sa mlevenim mesom u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Tikvice sa mlevenim mesom u rerni
Fotografije: Diana Kostova
1 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusno pečeno jelo sa tikvicama i mlevenim mesom koje se sprema veoma jednostavno!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, veća
  • beli luk - 3 velika čena
  • mirođija - 1/2 vezice
  • biber
  • aleva paprika
  • beli origano - po ukusu
  • so
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 1 puna kašika
  • soda - 1 - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice i isecite ih na male kocke. Zagrejte malo masnoće i zapržite iseckan luk, mleveno meso, dok neprestano mešate da se usitni.

Na kraju začinite sa malo soli, bibera po ukusu i promešajte sa alevom paprikom.

Dolijte odmah 100 ml vode i nakon što promešate, dodajte tikvice zajedno sa krupno iseckanim belim lukom.

Na kraju promešajte sa iseckanom mirođijom. Sipajte smesu u posudu za pečenje i stavite da se peče 30 minuta u umereno zagrejanoj rerni.

Na kraju prelijte umućenim jajima sa kiselim mlekom, brašnom i prstohvatom sode.

Servirajte tikvice sa mlevenim mesom, sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: