Tikvice sa mlevenim mesom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
03/06/2020
"Ukusno pečeno jelo sa tikvicama i mlevenim mesom koje se sprema veoma jednostavno!"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 927
  • Pregledi tokom meseca485
  • Pregledi tokom sedmice40
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, veća
  • beli luk - 3 velika čena
  • mirođija - 1/2 vezice
  • biber
  • aleva paprika
  • beli origano - po ukusu
  • so
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 1 puna kašika
  • soda - 1 - 2 prstohvata
* merne jedinice
Tikvice u Rerni

Video recept

Način pripreme

Očistite tikvice i isecite ih na male kocke. Zagrejte malo masnoće i zapržite iseckan luk, mleveno meso, dok neprestano mešate da se usitni.

Na kraju začinite sa malo soli, bibera po ukusu i promešajte sa alevom paprikom.

Dolijte odmah 100 ml vode i nakon što promešate, dodajte tikvice zajedno sa krupno iseckanim belim lukom.

Na kraju promešajte sa iseckanom mirođijom. Sipajte smesu u posudu za pečenje i stavite da se peče 30 minuta u umereno zagrejanoj rerni.

Na kraju prelijte umućenim jajima sa kiselim mlekom, brašnom i prstohvatom sode.

Servirajte tikvice sa mlevenim mesom, sa kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar