Sos od paradajza sa vinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
17/10/2019
"Nije bitno da li ćete koristiti belo ili crveno vino - sos ispada veličanstven "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz i pasirajte ga. Po želji ga provucite kroz cediljku, ako želite da sos bude finiji.

Zagrejte 4 kašike maslaca i zapržite na kratko sitno iseckan luk i beli luk. Dodajte brašno, mešajte dok se ne zaprži i dolijte sos od paradajza uz neprestano mešanje.

Dolijte vino i kuvajte sos, dok se blago ne redukuje - oko 10 minuta ili više. Na kraju začinite solju i biberom po ukusu. Možete da dodate i prstohvat šećera da se ublaž4i kisela nota.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar