Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Paradajz sos»Sos od paradajza sa vinom

Sos od paradajza sa vinom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Sos od paradajza sa vinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Nije bitno da li ćete koristiti belo ili crveno vino - sos ispada veličanstven"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 600 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 5 kašika
  • belo vino - 1 šolja, može i crveno
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz i pasirajte ga. Po želji ga provucite kroz cediljku, ako želite da sos bude finiji.

Zagrejte 4 kašike maslaca i zapržite na kratko sitno iseckan luk i beli luk. Dodajte brašno, mešajte dok se ne zaprži i dolijte sos od paradajza uz neprestano mešanje.

Dolijte vino i kuvajte sos, dok se blago ne redukuje - oko 10 minuta ili više. Na kraju začinite solju i biberom po ukusu. Možete da dodate i prstohvat šećera da se ublaž4i kisela nota.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: