Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krisel»Domaća kaša od jabuka

Domaća kaša od jabuka

Potrebitel#165452Potrebitel#165452
Šegrt
303169
Domaća kaša od jabuka
Fotografije: Potrebitel#165452
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Oslonite se na domaće - probajte ukusnu domaću kašu pripremljenu od jabuka iz bašte"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 - 4 komada velike (600 - 700 g ukupno)
  • šećer - 1 šolja (200 ml)
  • karanfilić - 3 komada
  • skrob - 4 supene kašike
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke oljuštimo, očistimo od semenki i isečemo na kockice. Stavljamo u šepu, dodajemo šećer (ako nije dovoljno slatko, posle možemo dodati još šećera), stavljamo karanfilić i prelivamo sa 1 litrom vode. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta dok ne omekšaju.

Smesu ostavite da se ohladi, pasitajte i sameljite u blenderu, prvo izvadimo karanfilić.

U šerpu stavljamo skrob i postepeno dodajemo od pasirane smese i mešamo žicom da se ne stvore grudvice.

Poželjno je da izmerimo obim pasirane smese i ako je isparilo više vode da dodamo do jedan litar.

Kad pomešamo celu količinu smese od jabuka sa skrobom, vraćamo na vatru i uz neprestano mešanje kuvamo dok se ne zgusne, plus još tri četiri minuta da skrob ne ostane sirom.

Dok je još toplo sipamo u posude.

Seviramo nakon što se ohladi, možemo ukrasiti šlagom, kajmakom ili da jedemo tako.

Na isti način prirpemamo kaše i od različitog voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: