Način pripreme
Očistite oprane jabuke, isecite na tanko u šerpu, pospite ih šećerom, limunovim sokom i vodom. Stavite ih na umerenu temperaturu i kuvajte oko 10 minuta, sklonite šerpu s vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
Zamesite testo od navedenih sastojaka, odvojte jednu trećinu. Veći deo testa razvijte u veću koru veličine posude za pečenje i rasporedite je u njoj, formirajući i zidove pite. Viljuškom izbodite testo, koje se nalazi na dnu, na nekoliko mesta.
Sipajte i rasporedite ravnomerno ohlađen nadev od jabuke u posudu i pospite cimetom i savijte zidove pite na unutra. Manji deo testa razvijte u koru i isecite kalupom za kolače figure kakve želite, dekorišući pitu s njima.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.
Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.
Komentari