Originalni đevrek sa prelivom od suvog grožđa

Korisnik#228867Korisnik#228867Početnik1
28/05/2019
"Savršeno mekan iznutra, a hrskav spolja!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 šolja, toplo
  • voda - 1 šolja, topla
  • belanca - 1 kom.
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • sirće - 2 kašike, ili sok od limuna
  • instant kvasac - 1 pakovanje
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 4 - 5 šolja
  • susam - 100 gr
  • suvo grožđe - 1 šaka (1/2 šolje)
  • voda za melasse - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Đevrek (simit) je tursko pecivo specifičnog slatkastog ukusa. Melasse u koju se uranja testo je presudna za originalni ukus. Najjednostavnija za pripremu je melasse od suvog grožđa.

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da nadođe. Za to vreme napraviti domaći melasse.

U blender staviti šaku suvog grožđa i veću šolju vode, pa izblendirati. Potom procediti, pa tečni deo samo blago zagrejati.

Zatim ohladiti i testo oblikovano u krug uroniti u melasse, a potom u susam. Ostaviti da odstoji 15 minuta pre pečenja, pa peći 25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar