Pire od bundeve, slatkog krompira i čeri paradajza

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
14/03/2019
"Kada je pire za prilog toliko ukusan, niko neće provaliti da fale šnicle "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za pire oljuštimo bundevu, krompir i šargarepu. Isečemo na krupnije komade. Stavljamo ih u korpice i kuvamo na pari oko 20 minuta.

Kad se ohlade, pasiramo pomešani bujon od povrća, sveže mleko, kravlji maslac i so.

Za tapenadu skuvamo u istoj posudi na pari karfiol i parče celera. Sameljemo sa ostalim sastojcima i malo bujona od povrća. Za gustinu dodajemo mleveno laneno seme. Ne dodajem so, zato što su masline slane.

Za salatu operemo paradajz, isečemo i začinimo začinima.

Sastojke sastavimo uz pomoć obruča. U njega zbijeno poređamo prvo pire, posle tapenadu, a na kraju pažljivo stavljamo začinjene kriške čeri paradajza.

Izvadimo iz obruča i posipamo semenom maka.

Napomena: Recept za tapenadu je od moje tetke iz Kanade. Tako su karakteristični sastojci masline, karfiol, celer i inćune, za razliku od italijanske tapenade, čija je osnova kapar.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar