Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska džigerica sa dinstanim šargarepama

Svinjska džigerica sa dinstanim šargarepama

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Svinjska džigerica sa dinstanim šargarepama
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pripremite džigericu na ovaj način i nećete želeti da probate drugi"

Potrebni sastojci

  • svinska džigerica - 1 kg
  • šaragrepa - 7 - 8 komada
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • crno vino - 1 šolja
  • brašno - 1/2 šolje
  • ulje - za prženje
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo džigericu i ostavljamo je u tanjiru. Da bi sklonili krv iz nje stavićemo je u kipuću vodu.

Sečemo džigericu na parčiće, nakon što voda provri stavljamo parčiće u nju i držimo u kipućoj vodi ne više od 7-8 minuta tek toliko da promeni boju i da izađe krv iz nje. Tako će biti lakše pri prženju, neće prskati.

Vadimo i cedimo. Nakon što se ohladi isečemo na željenu veličinu da ih ispržimo.

Dok se džigerica hladi, da možemo da je isečemo na parčiće, napravićemo šaragrepu. Ljuštilicom za krompir je oljuštimo i isečemo na veoma male kocke. Stavljamo ulje u odgovarajući tiganj, nakon što se zagreje, dodajemo u njega šargarepe.

Luk oljuštimo i isečemo na sitno i dodajemo ga u šargarepu. Nakon što se zaprže da bi omekšale dodajemo vodu i ostavljamo pod poklopcem.

Vino dodajemo nakon što vidimo da je gotovo. Mešamo dok vino ne ispari i začinjavamo solju.

Zapržićemo džigericu kad uvaljamo sve parčiće i stavljamo ih u zagrejano ulje,

Pržimo dok ne bdue gotovo, ali ne treba da bude mnogo preprženo. jer će se osušiti i biće mnogo tvrdo.

Nakon što smo pripremili džigericu i šargarepe serviramo ih dok su još tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: