Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerica na albanski način (Arnaud džiger)

Džigerica na albanski način (Arnaud džiger)

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Džigerica na albanski način (Arnaud džiger)
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Odično meze za svako omiljeno piće !"

Potrebni sastojci

  • džigerica - teleća, svinjska po izboru
  • maslinvo ulje
  • so
  • aleva paprika
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite svežu teleću džigericu, operite od krvi, osušite, odvojite od žilica pažljivo i isecite na odgovarajuće komade (ne deblje od 1 cm).

Namažite dobro maslinovim uljem i ostavite da odstoji. Nakon toga stavite na gril tiganj. U originalnom receptu džigerica se iseče na zalogaje, uvalja u brašno i prži.

Naravno, pržena je ukusnija, ali u poslednje vreme ja se trudim da kuvam zdravo i sve pečem.

Kad se džigerica ispeče, stavimo je u šerpu sa poklopcem da se dinsta, stavite nekoliko kapljica ulja, maslinovog ulja, so, biber i kumin. Protresite dobro i ostavite da se dinsta.

Za vise arome isečem jednu glavicu luka na kolutove, pospem sa malo šećera i ostavim da se karamelizuje. Ali to nije po originalnom receptu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: