Krembl od trešanja sa ukusom pomorandže

23/03/2019
"Krembl iznenađenje - em sa trešnjama, em sa ukusom pomorandže "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za krembl
  • brašno - 200 g
  • maslac - 65 g
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 6 supenih kašika, punih
  • vanila - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • još
  • trešnje - 200 g, zrele
  • šećer - 5 - 6 supenih kašika (zavisi od slatkoće trešanja)
  • sok od pomorandže - od 1/2 pomorandže, ne mnogo velika
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite trešnje od kostiju, isecite ih na komade i pospite sokom od pomorandže, šećerom i vanilom. Ostavite tako da odstoji 30 minuta.

Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa šećerom i vanilom. Isecite u njega maslac na kockice, treba da bude hladan i tvrd.

Počnite da gnječite prstima, dok ne dobijete sitne mrvice i dodajte žumanca - takođe hladna. Nastavite da gnječite dok se ne intregriše u smesu koja se mrvi.

Nakon toga sipajte trešnje u pleh ili individualne vatrostalne posudice. Odozgo rasporedite krembl i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni ok 25-30 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Desert servirajte topao ili hladan sa kuglom sladoleda ili kisele pavlake, sa kojom ide odlično.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar