Sali Sikh

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Sali Sikh
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
04/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Jagnjeći ćevap na ražnjiću ili kako da svi probaju ukusni Sali Sikh"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 800 g, mleveno ili teleće meso
  • jaja - 2 komada
  • luk - 1 glavica, sitno iseckan
  • đumbir - 1 kašičica, rendan
  • ljuta paprika - 1 komad, sitno iseckana
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • piment - 1/4 kašičice, mleven
  • cimet - 1 prstohvat
  • kardamon - 1 prstohvat
  • korijander - 1/2 kašičice
  • korijander - 2 kašike, svež, ili peršun - sitno iseckan
  • hleb - 2 kašike, mrve
  • pistaći - 50 g, krupno isitnjen
  • maslac - 2 kašike
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju stavite mleveno meso, jaja i začine, bez maslaca, pa počnite da pažljivo mesite 10 minuta, a zatim ostavite meso 20 minuta, da upije sve začine.

Od dobijenog mlevenog mesa pravite loptice, a zatim ih stavljajte na ražnjić, tako da ih malo pritiskate, kako bi se dobro zalepile. Rastopite maslac i namažite meso.

Pecite ražnjiće na roštilj ili gril tiganj, dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: