Način pripreme
Pomešajte so, šećer i crni biber. Smesom masiajte jagnjeće kotlete. Treba da budu pokriveni sa svih strana.
Stavite ih u tepsiju sa debelim dnom i poklopcem u jedan red. Pokrijte i pecite na slaboj temperaturi (170 stepeni) otprilike 2 sata dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Za vreme pečenja okrenite kotlete 1 ili 2 puta.
Uzmite 1 supenu kašiku tečnosti iz tepsije i izmešajte je sa senfom i limunovim sokom. Kotlete pospite smesom. Isključite rernu i ostavite poklopljene kotlete da se mariniraju.
Napravite gremolatu, tako što sitno iseckate i pomešate peršun, beli luk, koru limuna i crni biber.
Napravite palentu, tako što najpre stavite pileći bujon u šerpu. Dodajte mleveni beli luk. Kada provri na ringli na umerenoj temepraturi, smanjite temperaturu rignle na slabiju i počnite da dodajete kukuruzni griz manje, uz neprestano mešanje.
Kuvajte otprilike 10 minuta uz neprestano mešanje dok se palenta nezgusti. Isključite ringlu i mešajte sa palentom, izrendanim paremzanom, kiselom pavlakom i maslacem.
Poslužite kotlete na palenti sa parmezanom posipajući po njima gremolatu.
Jagnjeći kotleti sa senfom i palentom sa parmezanom su veoma ukusni.