Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ćufte»Majstorske pečene jagnjeće ćuftice

Majstorske pečene jagnjeće ćuftice

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12829342
Majstorske pečene jagnjeće ćuftice
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ako se svi vrzmaju oko roštilja kao gladni vukovi, budite sigurni da je to zato što se na njemu peku sočne Jagnjeće ćuftice."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 1 kg, ne mnogo suv
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • beli luk - 4 čena
  • mladi luk - 5 strukova
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Beli deo luka i peršuna iseckamo.

Beli luk izgnječimo presom za beli luk ili gnječimo i sečemo sitno.

Sve sastojke dodajemo u mleveno meso. Dobro promešamo - oko 5-6 minuta u secku ili 10 minuta rukama bar. Uvijamo i ostavljamo u frižideru 1 noć.

Lepo je da pre pečenja odstoji 2 sata na sobnoj temperaturi.

Oblikujemo jagnjeće ćuftice i spljeskamo ih malo.

Jagnjeće ćuftice pečemo na roštilju ili skari, ugrejanom do 250 stepeni sa obe strane, koliko vi želite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: