Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Sutlijaš»Sutlijaš sa specijanim ukrasom

Sutlijaš sa specijanim ukrasom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
852042312
Sutlijaš sa specijanim ukrasom
Fotografije: Dora Grozeva
1 / 9
05/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Da baš kao ono što toliko volite, ali sa zanimljivim ukrasom, koji će obradovati sve"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 4 šolje
  • voda - 4 šolje
  • pirinač - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj šerpi pomešamo mleko, vodu, šećer, so i vanilu i stavljamo na vatru.

Kad smesa provri dodajemo pirinač, promešamo i ostavljamo ponovo da provri.

Promešamo još jednom, poklopimo tako da bude dobro zatvoreno, da ima lufta oko pola santimetra.

Smanjujemo jačinu vatri i ostavljamo da vri na tihoj vatri. Ostavljamo da vri, ne mešamo oko 45 minuta.

Isključujemo vatru, zatvaramo dobro poklopac šerpe i ostavljamo tako još desetak minuta. Sipamo u posude i ostavljamo da se ohladi.

Prilikom serviranja posipamo (po želji) po ukusu: cimetom, suvim grožđem ili drugim suvim voćem. Može i bez dodataka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: