Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Prepečeni hleb»Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladom

Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladom

ažurirano:
marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2383k
Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Probudite ga sa poljupcem kao francuskinja i francuskim tostom sa prelivom od malina."

Potrebni sastojci

  • beli hleb - 8 krišaka
  • jaja - 4 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • sveže mleko - 150 ml, na sobnoj temperaturi
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml, na sobnoj temperaturi
  • cimet - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • maslac - oko 4 kašičice
  • PRELIV OD MALINE SA BELOM ČOKOLADOM
  • maline - 150 g, zamrznute/sveže
  • šećer - 30 g, kristal
  • pavlaka - 80 ml, sa visokim procentom masti
  • čokolada - 230 g, bela kuvertira
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijemo jaja i umutimo sa braon šećerom uz pomoć žice. Dodajemo mleko i pavlaku, pospemo cimetom i promešamo.

Maslac rastopimo u tiganju. Isečemo kriške na oko 1 cm i pržimo smesu u ugrejanom maslacu.

Za vreme prženja supenom kašikom prelivamo maslacem iz tiganja. Vadimo.

Preliv od maline sa čokoladom:

Maline stavljamo u šerpu sa šećerom na umerenu vatru. Ostavljamo dok se ne zgusne ili dok kašika ne počne da ostavlja trag po dnu šerpe. Sipamo u cediljku i procedimo.

U proceđeni sos dodajemo pavlaku i izlomljenu čokoladu. Stavljamo na umerenu vatru uz neprestano mešanje dok se čokolada ne rastopi.

Skidamo sa vatre i sipamo u posudu. Ostavljamo u frižideru da se stegne, a pre serviranja umutimo mikserom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: