Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Prepečeni hleb»Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladom

Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Probudite ga sa poljupcem kao francuskinja i francuskim tostom sa prelivom od malina"

Potrebni sastojci

  • beli hleb - 8 krišaka
  • jaja - 4 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • sveže mleko - 150 ml, na sobnoj temperaturi
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml, na sobnoj temperaturi
  • cimet - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • maslac - oko 4 kašičice
  • PRELIV OD MALINE SA BELOM ČOKOLADOM
  • maline - 150 g, zamrznute/sveže
  • šećer - 30 g, kristal
  • pavlaka - 80 ml, sa visokim procentom masti
  • čokolada - 230 g, bela kuvertira
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijemo jaja i umutimo sa braon šećerom uz pomoć žice. Dodajemo mleko i pavlaku, pospemo cimetom i promešamo.

Maslac rastopimo u tiganju. Isečemo kriške na oko 1 cm i pržimo smesu u ugrejanom maslacu.

Za vreme prženja supenom kašikom prelivamo maslacem iz tiganja. Vadimo.

Preliv od maline sa čokoladom:

Maline stavljamo u šerpu sa šećerom na umerenu vatru. Ostavljamo dok se ne zgusne ili dok kašika ne počne da ostavlja trag po dnu šerpe. Sipamo u cediljku i procedimo.

U proceđeni sos dodajemo pavlaku i izlomljenu čokoladu. Stavljamo na umerenu vatru uz neprestano mešanje dok se čokolada ne rastopi.

Skidamo sa vatre i sipamo u posudu. Ostavljamo u frižideru da se stegne, a pre serviranja umutimo mikserom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: