Način pripreme
U blenderu sameljemo keks i mekani maslac dok se ne dobije homogena smesa. Smesu stavljamo na dno teflonskog pleha i stavljamo u frižider.
Pripremamo nadev od krušaka:
Operemo i očistimo kruške i isečemo ih na male komade. Sipamo u malu šerpu, prelivamo vodom, dodajemo šećer i stavljamo na vatru da vri. Kuvamo oko 5 minuta i dodajemo skrob uz neprestano mešanje. Natavljamo da kuvamo dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre.
Za čokoladni nadev:
Izlomimo čokoladu u posudu i dodajemo pavlaku. Stavljamo u mikrotalasnu na 1-2 minuta, vadimo i lepo promešamo. Dodajemo jaja, sitan sir i vanilu i mutimo mikserom. Od dobijene smese odvojimo 1 šolju i u nju sipamo kakao.
Izvadimo plehsa korom iz frižidera i rasporedimo voćni nadev, a preko njega sipamo beli nadev. Kakao nadev rasporedimo odozgo za ukras po želji, možemo da napravimo efekat mermera.
Stavljamo čizkejk da se peče u ugrejanoj rerni oko 20 minuta.
Ostavljamo gotov čizkejk na jendu noć u frižideru pre serviranja.