Način pripreme
Ovaj desert od jagoda nije uopšte težak za pripremu, ali je veoma efektan i lep, a ne i naposlednjem mestu, veoma ukusan.
Za pripremu ovih raskošnih bombona vam trebaju silikonski kalupi u obliku polulopte.
Narendajte belu čokoladu i polako je istopite na temperaturi od 50 stepeni uz neprestano mešanje dok se ne istopi.
Premažite četkom zidove kalupa istopljenom čokoladom (6 kalupa prečnika 7 cm) u tankom sloju i stavite ih u frižider da se čokolada stegne na oko 10-15 minuta. Nakon toga nanesite još jedan sloj čokolade i ponovo ih ostavite na hladnom.
Pripremite mus od jagoda za nadev.
Aromatično voće prelijte šećerom i kuvajte na umerenoj vatri oko 10 minuta. Ispasirajte jagode i kada temperatura padne na 80-90 stepeni u smesi od jagoda rastvorite želatin, koji ste prethodno potopili u vodi.
Ostavite 30 minuta, da želatin počne da deluje i da se smesa lagano stegne.
Umutite belance u sneg, a u posebnoj posudi umutite pavlaku u šlag.
Prvo stavite šlag od pavlake u smesu od jagoda i mešajte laganim pokretima špatulom. Na kraju dodajte i sneg od belanca i mešajte ponovo pažljivo, kako bi očuvali zapreminu musa.
Kada su sve komponente za bombone od jagoda spremne, pažljivo izvadite polulopte od čokolade.
U unutrašnjost svake polulopte stavite malu jagodu ili veću, presečenu na pola, tako da stane u rupu, ali da ne zauzima mnogo mesta.
Napunite musom i ubacite gotove kupole u frižider na 6 sati.
Poslužite gotove kupole od jagoda sa belom čokoladom i musom za desert, ukrašene sa još svežeg voća.
Prijatno!