Pirinač sa tunjevinom, mladim lukom i maslinama

12/04/2019
"Niste probali toliko aromatičan pirinač, časna reč "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, kuvan
  • masline - 200 g, bez koštica
  • tunjevina - 2 konzerve
  • mladi luk - 1 veza
  • mladi beli luk - 1 veza
  • peršun - nekoliko strukova
  • mirođija - nekoliko strukova
  • so
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna - sok od 1 limuna
  • kora od limuna - izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo masline, isečene na krugove, mladi luk, beli luk, mirođiju i peršun. Izrendamo malo kore od limuna.

Dodajemo tunjevinu i promešamo dobro. Dodajemo kuvani pirina i sok od limuna. Posolimo po ukusu.

Prelvamo maslinovim uljem i dobro promešamo da se pomešaju svi sastojci.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar