Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Pirinač sa tikvicama i mladim lukom u rerni

Pirinač sa tikvicama i mladim lukom u rerni

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k21
Pirinač sa tikvicama i mladim lukom u rerni
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
21/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pirinač sa tikvicama je uvek odlična ideja za garnirung uz svako meso"

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • mladi luk - 6 komada, perca
  • ulje - 100 ml
  • pirinač - 1 mala posuda
  • crni biber - po ukusu
  • divlja nana - sveža
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • peršun
  • origan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu i isecite je na trakice, a luk sitno.

Izrendajte šargarepu na krupno rende.

Operite pirinač i dobro ga ocedite.

Propržite luk i šargarepe u tiganju sa zagrejanom masnoćom dok ne omeknu.

Dodajte prethodno oceđeni pirinač i sipajte bujon u porcijama.

Čim provri, dodajte tikvicu. Izmešajte.

Začinite sastojke začinima u velikoj tepsiji.

Stavite pirinač u rernu da se peče dok ne bude gotov.

Odlično jelo koje je odgovarajuće i za glavno jelo i za garnirung.

Pirinač sa tikvicama i mladim lukom u rerni je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: