Način pripreme
Operemo salate, ocedimo i osušimo listove. Iskidamo na komade, ostavljamo nekoliko listova za ukras.
Krastavac i rotkvice isečemo na tanke krugove. Čeri paradajz sečemo na četvrtine.
Mladi luk, peršun i sremuš sitno sečemo, takođe ostavljamo nekoliko strukova za ukras.
Od mladog krompira izaberemo najmanje. Operemo dobro i stavljamo sa koricom u kipuću, posoljenu vodu. Termička obrada traje oko 10 minuta. Ocedimo dobro.
Izaberemo deo dobro ispečene jagnjeće korice od jagnjećeg mesa. Isečemo je na kockice, stavljamo ih u tiganj sa ugrejanim maslacem. Pržimo dok ne postanu hrskave. Vadimo na tanjir. Kriške hleba isečemo na kockice.
U istu mast stavljamo čen belog luka da se začini. Propržimo krutone dok ne dobiju zlatnu boju. Odvajamo na tanjir.
U aromatičnom maslacu sa belim lukom sotiramo krompir. Sastojke, navedene za dresing pomešamo dok ne postanu homogeni.
Spremni smo da sastavljamo ovu šarenu prazničnu salatu. Posudu za salatu ukrasimo listovima kovrdžave salate.
Iskidane listove zelene salate pomešamo sa zelenim začinima - peršunom, mladim lukom, sremušem.
Poređamo ih u sredinu. Odozgo stavljamo sotirani krompir, čeri paradajz, krugove rotkvice i krastavce.
Dodajemo hrskavu jagnjeću koricu i krutone od belog luka. Dresing dodajemo neposredno pre serviranja salate za konzumiranje. Možemo dodati prepečene semenke po želji.
Savet: Krutone od belog luka i čips od jagnjeće kožice možete samleti u blenderu. Sa ovom božanstvenom, hrskavom smesom za posipanje možete ukrasiti salatu. Obećavamo vam da ćete polizati prste.