Način pripreme
Meso isecite na porcije, operite i osušite pamučnom krpom. Posolite po ukusu i pospite mlevenim miksom bibera. Rukama utrlajte so i biber u meso.
U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte alevu papriku, brašno, pivo i maslinovo ulje. Promešajte sve sastojke.
Potopite svaku porciju mesa, uvaljajte je u smesu i ostavite u posudi. Oko mesa iskidajte začine, pokrijte folijom i ostavite na jednu noć u frižideru.
Pečurke i šargarepu očistite i operite. Pečurke ostavite cele, a šargarepu isecite na tri dela. Zalinite solju i miksom bibera.
Po dnu dubokog pleha poređajte sveže začine, preko njih stavite šargarepu i pečurke, poređajte začinjeno meso, oko njega poređajte i preostali deo od šargarepe i pečuraka, oko mesa pažljivo sipajte pivo i jednu šolju vode, uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče.
U početku rerna je na maksimumu, nakon 20 minuta smanjite na 180 stepeni. Što se meso više peče na niskoj temperaturi, biće krtije i sočnije. Pecite 90 minuta.
Skinite foliju i prelivajte meso dobijenim sosom. Pecite još 30 minuta bez folije, periodično prelivajte sosom. Pecite dok ne dobije željenu boju. Izvadite meso i ostavite da odstoji 20 minuta.
Porcije mesa servirajte sa povrćem i preliveno sosom i svežim začinima za ukras. Miris je neverovatan, zbog miksa začina, a u kombinaciji sa jagnjetinom - prosto božanstveno!
Prijatno!