Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Uskršnja jaja»Uskršnja jaja obojena bisernom bojom i folijom

Uskršnja jaja obojena bisernom bojom i folijom

ZoriZori
Guru
8932865k
Uskršnja jaja obojena bisernom bojom i folijom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Šare prepuštamo u potpunosti vašoj mašti - mi pomažemo samo u tehnici"

Potrebni sastojci

  • jaja - 20 komada
  • vinsko sirće - 3 - 4 kašike
  • so - 2 - 3 kašike
  • biserna boja - 1 pakovanje
  • rukavice
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se operu dobro i prebacuju se u šerpu sa peškirom postavljenim na dno. Prelivaju se hladnom vodom oko 2 prsta iznad njih. Dobro je da su jaja izvađena iz frižidera bar jedan sat pre kuvanja. Dodaju se so i sirće.

Uključuje se ringla na umerenu temperaturu. Nakon što voda provri otkriva se 10 minuta i isključuje se.

Boja se podeli na tubice po iscrtanoj liniji i potapa se u čašu sa vrućom vodom, ali se ne seku vrhovi. Nakon toga se rastrese svaka tubica sa bojom i okreće se u vodu vrhom na dole. Nakon toga se vade iz vode u seku se vrhovi.

Stavljaju se rukavice i preko njih se kapne po nekoliko kapi različitih boja.

Uzima se toplo jaje i okreće se da se oboji. Tako nastavljamo sa preostalim jajima. Ostavljaju se na kratko 2-3 minuta da se boja lagano prosuši i da počne da se lepi i uzima se srebrna folija dobijena uz boju.

Jaje se uvalja u foliju matiranom stranom prema jajetu i poleđinom kašike ili noktom se blago zagrebe. Tako ostaju srebrni otisci po jajetu.

Jedno parče folije se koristi više puta, dok se ne istroši. Tako nastavljamo i sa preostalim jajima. Ostavljamo ih da se osuše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: