Način pripreme
Za recept za ova unikatna uskršnja jaja trebaju vam još i stare hulahop čarape i gumice - 24 komada.
Jaja se vade iz frižidera i ostavljaju se da se zagreju na sobnoj temepraturi.
Kada jaja budu na sobnoj temepraturi, veoma dobro se operu.
Ređaju se u šerpu na krpu koja je stavljena na dno šerpe.
Dodaje se so i 2 supene kašike sirćeta.
Zalivaju se hladnom vodom i kuvaju se na tihoj vatri tako što se kuvaju 10 minuta nakon što uzavru.
Skida se sa ringle i vade se rešetkastom kašikom veoma pažljivo i stavljaju se u posudu.
Svaka boja se istopi u posebnoj posudici tako što se u svaku boju dodaje 1 supena kašika sirćeta.
Od hulahop čarapa se seku komadi u koje se uvijaju jaja, tako što svako jaje bude u odvojenom komadu.
Jedan kraj komada se vezuje gumicom.
Stavlja se jaje i drugi kraj se vezuje gumicom.
Kašičicom se uima od svake boje i ukrašavaju se vezana jaja.
Vezana farbana jaja se ostavljaju na 20 minuta na koru od jaja kako bi boja mogla da oboji jaje.
Nakon 20 minuta pažljivo se odvezuju gumice kako bi se izvadila uskršnja jaja Art.