Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Uskršnja jaja»Kraljevska uskršnja jaja

Kraljevska uskršnja jaja

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Kraljevska uskršnja jaja
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Bacite se ove godine na sedefastu bokju - sa njom jaja zaista izgledaju mnogo lepo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • boja za jaja - sedefasta
  • morska so - 2 kašika
  • rukavice
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se ostavljaju na sobnoj temperaturi 60 minua. Operu se veoma dobro i poređaju se u šerpu za kuvanje, na čije je dno stavljen peškir.

Stavlja se morska so i preliva se vodom. Jaja se kuvaju na slaboj vatri 10 minuta nakon što provru.

Sklanjaju se sa vatre i ostavljaju da se ohlade, ne prelivaju se hladnom vodom.

Sedefasta boja za jaja se stavlja u posudu sa toplom vodom. Odseca se vrh pakovanja svake boje tako da iscuri po mala količina boje.

Uzima se jaja i kaplje se od boje mala količina na nekoliko mesta. Boja se raznosi ravnomerno.

Ponavlja se drugi sloj boje i ponovo se raznosi ravnomerno. Ostavlja se da se osuši na ljusci od jaja. Šarena uskršnja jaja se ne mažu masnoćom.

Dobijaju se sjajna kraljevska uskršnja jaja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: