Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Seoska kajgana sa prazilukom

Seoska kajgana sa prazilukom

Seoska kajgana sa prazilukom
Fotografije: Desislav Marchev Bozadjiev
1 / 8
19/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
1
"Nešto prosto i jednostavno za pripremu - kajgana sa prazilukom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • maslac - 1 kašika
  • sir - po želji
  • kobasica - 50 - 60 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se razbiju i umute dobro u posudi.

U dobro zagrejan tiganj dodajemo maslac i blago zapržimo neku vrstu kobasice (salamu, lukanku, šunku, slaninu).

Dodajemo umućena jaja i nastavljamo da mešamo neprestano. Pre nego što budu potpuno gotova, na oko 60 %, dodajemo na sitno isečen mladi luk i nastavljamo da mešamo dok jaja ne budu rovita.

Po želji možete da stavite i malo namrvljenog sira u kajganu.

Seoska kajgana sa prazilukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: