Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pileća krilca sa kečapom od šljiva

Pileća krilca sa kečapom od šljiva

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Pileća krilca sa kečapom od šljiva
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
18/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li želite da probate ovo kulinarsko remek-delo - još danas, još sada"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 10 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • biber - 15 zrna
  • lovorov list - 5 - 10 g
  • kornfleks - 100 g
  • panko prezle - 100 g
  • brašno - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
  • so
  • za marinadu
  • barbikju sos - 30 ml
  • đumbir - 20 g (svež koren)
  • soja sos - 50 ml
  • limun - 2 komada
  • med - 1 supena kašika
  • biber
  • so
  • za kečap
  • rum - 50 ml
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • pasta od paradajza - 100 g
  • suve šljive - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Isecite krilca preko zgloba i odvojite gornji deo. Stavite ih u odgovarajuću posdudu na vatru, Dodajte unutra pola glavice belog luka, lovorov list i nekoliko zrna bibera. Kad voda provri skinite posudu sa vatre.

Za marinadu:

U jednoj posudi pomešajte sok od dva limuna, barbikju sos, soja sos, sitno iseckan đumbir i jednu supenu kašiku meda. Začinite solju i biberom. Dodajte u marinadu dok topla krilca. Pokrijte posudu 15 minuta.

Za kečap ugrejte u tiganju šljive sa rumom, da omekšaju. Sačekajte da alkohol ispari. Nakon toga dodajte pastu od paradajza o 150 ml vode. Promešajte i dodajte smeđi šećer i prstohvat soli. Pasirajte celu smesu.

Podelite u tru posude sastojke za pohovanje, u jednoj pomešajte dva jajeta, u drugu stavite brašno, a u treću pomešajte panko pretle i kornfleks. Uvaljajte marinirana krilca prvo u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u hrskavu smesu. Pržite piletinu u dubljoj posudi sa ugrejanom mašću.

Ocedite višak masti i servirajte gotova krilca sa kečapom od šljiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: