Način pripreme
/undefined Isecite krilca preko zgloba i odvojite gornji deo. Stavite ih u odgovarajuću posdudu na vatru, Dodajte unutra pola glavice belog luka, lovorov list i nekoliko zrna bibera. Kad voda provri skinite posudu sa vatre.
Za marinadu:
U jednoj posudi pomešajte sok od dva limuna, barbikju sos, soja sos, sitno iseckan đumbir i jednu supenu kašiku meda. Začinite solju i biberom. Dodajte u marinadu dok topla krilca. Pokrijte posudu 15 minuta.
Za kečap ugrejte u tiganju šljive sa rumom, da omekšaju. Sačekajte da alkohol ispari. Nakon toga dodajte pastu od paradajza o 150 ml vode. Promešajte i dodajte smeđi šećer i prstohvat soli. Pasirajte celu smesu.
Podelite u tru posude sastojke za pohovanje, u jednoj pomešajte dva jajeta, u drugu stavite brašno, a u treću pomešajte panko pretle i kornfleks. Uvaljajte marinirana krilca prvo u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u hrskavu smesu. Pržite piletinu u dubljoj posudi sa ugrejanom mašću.
Ocedite višak masti i servirajte gotova krilca sa kečapom od šljiva.