Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pileća krilca sa karijem i kečapom

Pileća krilca sa karijem i kečapom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Pileća krilca sa karijem i kečapom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
21/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Imamo izvesne sumnje, da je prilikom postavljanja recepta zaboravljeno najvažnije - koliko piva treba da prirpemimo za ova pikantna pileća krilca"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 800 g
  • kukuruzno brašno - 2 - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • kari - po ukusu
  • aleva paprika - ljuta
  • univerzalni sos
  • soja sos - taman
  • kečap - 2 - 3 kašike
  • susam - 10 g
  • pileći bujon - 1 kocka
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca operemo (poželjna su sveža, a ne zamrznuta). Prelivamo vodom, dodajemo kocku pilećeg bujona i kuvamo 15 minuta.

Skuvana krilca ocedimo dobro od bujona u kome smo kuvali. Stavljamo u posudu i začinjavamo biberom, karijem, ljutom paprikom, univerzalnim sosom, soja sosom, susamom i kečapom. Promešamo dobro i ostavljamo na hladnom 30 minuta.

Začinjena krilca uvaljamo u kukuruzno brašno i nakon 5-10 minuta ispržimo u ulju.

Pazimo jer blago prskaju prilikom prženja. Vadimo iz masnoće na roštilj da se ocede od viška ulja.

Serviramo sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: