Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Meze»Pileća krilca sa kačkavaljem

Pileća krilca sa kačkavaljem

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pileća krilca sa kačkavaljem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Tajna hrskave korice pilećih krilaca je otkrivena, sve detalje čitajte u receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 12 komada, krilca
  • prezle - 70 g
  • kačkavalj - 60 g
  • peršun - 10 g, svež
  • maslac - 100 g
  • biber
  • paprika - 1 komad, crvena, osušena
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite pileća krilca na pola i posolite ih. U dubokoj posudi pomešajte narendan kačkavalj, peršun, papriku, koju ste smrvili u prah i sve začine.

Namažite pileća krilca maslacem i uvaljajte u smesu sa peršunom i začinima. Poređajte ih na papir za pečenje i ispecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Servirajte tople sa garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: