Način pripreme
Rastopite crnu čokoladu i pavlaku na pari ili u mikrotalasnoj.
U posudi pomešajte mekani maslac i šećer u prahu i mutite mikserom dok ne dobijete svetao i mekan krem. Sipajte kakao u prahu i ponovo umutite smesu. Dodajte rastopljenu čokoladu i dobro promešajte.
Izlomite keks na komade u posudu. Prelijte sa nekoliko supenih kašika svežeg mleka, samo kolko da malo omekša.
Sipajte u čokoladnu smesu sa maslacem i promešajte. Isecite orahe krupnije i dodajte i njih. Promešajte dobro sve sastojke i prebacite smesu na foliju ili ubrus.
Oblikujte i uvijte u čvrst slatki rolat, koji liči na salamu, zavežite ivice folije koncem i stavite slatku salamu u frižider na nekoliko sati, najbolje na jednu noć.
Kad se slatka salama stegne potpuno isecite na komade i servirajte.